AIGO Panel

AIGO Panel

 

Tokom AIGO panela, koji je danas održan u okviru velikog CMN seminara na Kopaoniku, razgovarali smo na temu “Digitalizacije u Lokalnim samoupravama i Javno komunalnim preduzećima”. Rešenja i izazove sagledali smo iz tri ugla.

“Ključni benefiti koje donosi digitalizacija jesu unapređenje iskustva građana, smanjenje utrošenog vremena na procese i gubitaka u komunalnim uslugama, kao i bolja kontrola toka komunikacija”, zaključio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i istakao da je grad na čijem je čelu dobar primer, ali krajnji cilj nisu digitalne opštine, već Digitalna Srbija.

Sekretar udruženja komunalnih delatnosti PKS Dalibor Joknić skrenuo je pažnju na to da ne postoji idealan trenutak za započinjanje procesa digitalizacije. “Digitalizacija sada i odmah moguća je ukoliko se uspostavi zakonsko rešenje kojim je definisano ko radi, u kom roku i sa kojim budžetom”, savetovao je Joknić.

Vd direktor JKP toplana Niš Predrag Milačić naglasio je da izgradnja komunalne infrastrukture i digitalizacija ne bi trebalo da isključuju jedna drugu, jer se sva sredstva uložena u digitalizaciju vrate kroz uštedu u funkcionisanju celokupnog državnog aparata.

“Ulaganje u digitalizaciju nije trošak, nego investicija”.

Poseban značaj digitalizacije naglasio je ovom snažnom porukom moderator AIGO panela, naš Key Account Manager Nebojša Garić.

 

Comments are closed.