Nedelja inovacija (Innovation week 2019) 20-24.maj 2019, hotel Hayat Beograd

Nedelja inovacija (Innovation week 2019) 20-24.maj 2019, hotel Hayat Beograd

Od 20. do 24. maja u Beogradu je održana Nedelja inovacija, konferencija koja na jednom mestu okuplja renomirane domaće i inostrane stručnjake, inovatore, industrijske lidere i državne institucije.

Ove godine poseban akcenat stavljen je na pitanje kako inovacije doprinose razvoju ekonomije i društva i kako one mogu da pomognu u pronalaženju ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova.

Cilj ovakve manifestacije je razmena mišljenja i predstavljanje inovativnih ideja i trendova u nauci i tehnologiji.

Na događaje koji promovišu inovacije uvek se rado odazovemo, pa je ovog puta naša koleginica Nada Begenišić, Senior Technology Consultant, pred prisutnima  govorila na temu “Inovacija i veštačke inteligencije” i podelila naša viđenja o tome gde se trenutno kao društvo nalazimo, kako se stvara vrednost sa veštačkom inteligencijom i šta nas čeka u budućnosti.

Nada je, u svom zanimljivom i krajnje informativnom izlaganju, posebno naglasila da veštačku inteligenicju ne treba posmatrati kao tehnologiju nego kao put za ostvarivanje vrednosti. Ona je takođe istakla da je glavni izazov industrije kako osmisliti nauku o veštačkoj inteligenciji kao aplikaciju koja će koncept preneti u realnost da bi se mogla kreirati vrednost.

Na našem youtube kanalu pogledajte i kako je izgledalo Nadino izlaganje.

Comments are closed.