Infrastrukturna rešenja

Da bi se izgradila kuća koja će dugo da traje, gradnji mora da prethodi dobro osmišljeno arhitektonsko rešenje i kvalitetno urađen temelj.
Da bi poslovanje bilo stabilno potrebna je pouzdana, fleksibilna i sigurna infrastruktura. U eri tehnoloških dostignuća, svaka kompanija
koja teži da bude uspešna mora da se prilagođava i aktivno da usvaja trendove koje donosi napredak tehnologije. Osim što smanjuje
troškove i povećava prihode, dobro isplanirana i prilagođena infrastruktura kompaniji daje preko potrebnu konkurentsku prednost.

Uz AIGO Infrastrukturna rešenja gradimo osnov za konkurentan nastup na tržištu.

DATA CENTAR– Odakle sve polazi

Jedan od glavnih prioriteta, kada govorimo o izgradnji dobre IT infrastrukture, jesu data centri. Kako služe za bazične funkcije kao što su procesuiranje, čuvanje i arhiviranje podataka svaki prekid u njihovom radu može dovesti poslovanje u ozbiljne probleme. Zato je bitno da se pri izboru, nabavci i implementaciji odgovarajućeg rešenja u obzir uzmu sve tehničke i poslovne potrebe klijenta, ne gubeći iz vida i njegov raspoloživi budžet.
Osim što su činili značajnu stavku u budžetu, nekada su data centri zauzimali dosta prostora i bili veliki potrošači energije.
Danas to više ne mora da bude slučaj. Uz stručan pristup i saradnju sa klijentom, AIGO obezbeđuje infrastrukturna rešenja prilagođena mogućnostima i potrebama svake pojedinačne organizacije.

Partneri AIGO Infrastrukturnih rešenja

VIRTUELIZACIJA– Prihvatite trendove, virtuelizujte svoju IT infrastrukturu
Da bismo uspešno završili neki zadatak ili priveli kraju poslovni proces, često je neophodno da se u isto vreme obavi veći broj različitih radnji. Ako su, u takvim situacijama, mogućnosti da se posao završi ograničene performansama postojećeg fizičkog hardvera rezultat rada može da zakasni ili izostane. Zahvaljujući virtuelizaciji servera ovakva ograničenja mogu da postanu prošlost koje se samo kroz maglu sećate. Ona omogućava da sve postojeće operativne sisteme i aplikacije postavimo na jedan, centralni server, tako optimizujemo korišćenje resursa i unapredimo upravljanje uz minimalni rizik. Pored toga što je za postavljanje servera potrebno manje vremena, virtuelizacija značajno poboljšava mogućnost oporavka podataka izgubljenih usled nepredviđenih događaja, smanjuje utrošak energije i povećava produktivnost. Partneri AIGO Virtuelizacije
UMREŽAVANJE (NETWORKING) – Da neophodne informacije budu uvek sa vama

Da li možete da zamislite kako bi izgledao vaš radni dan bez ijednog primljenog e-maila?
Ako je vaš odgovor „ne“ onda ste na pravom putu da razumete zbog čega je bitno da na raspolaganju imate dobro konfigurisanu računarsku mrežu.
Osim razmene e-mailova, što je jedna od bazičnih funkcija, umrežavanje omogućava da zaposleni zajednički koriste iste uređaje (štampače, skenere, PC, laptopove i sl.), ali i aplikacije neophodne za obavljanje svakodnevnih zadataka.
Zahvaljujući umrežavanju, informacije se brže dele, komunikacija putem e-mailova, chatova, audio i video konferencija je jednostavnija, a samo poslovanje postaje fleksibilnije

Partneri za AIGO Networking rešenja

BEZBEDNOST (SECURITY) – Učinite svoju mrežu sigurnom i operativnom
Pošto svaka računarska mreža ima svoje specifičnosti ne postoji jedno rešenje koje će odgovarati svima. Zato je presudno da se pri kreiranju bezbednosne strategije angažuju kvalifikovani profesionalci koji će prilagoditi pristup jedinstvenoj kombinaciji aplikacija, baze podataka, mrežnih uređaja, Cloud servisa i IT infrastrukture. Izbor odgovarajućeg Security rešenja znači otklanjanje slabih tačaka u postojećem IT sistemu, zaštitu i čuvanje podataka od bilo kakvog neovlašćenog pristupa, zloupotrebe, modifikacije, slučajnog ili namernog uništavanja. Zaštićeni podaci znače sačuvanu vrednost, poverljivost, dostupnost i integritet. Partneri za AIGO Security rešenja

KONTROLA RIZIKA (BACKUP & RECOVERY) – Zaštitite bitne podatke na vreme

Kada se dogodi neka nepredviđena okolnost, svaki minut koji provedete bez podataka neophodih za rad vas košta.
Ne samo finansijski.
Nemogućnost da, na određeno vreme ili u ekstremnim slučajevima trajno, odgovorite potrebama posla utiče na reputaciju, lojalnost postojećih klijenata, ali i korišćenje budućih poslovnih prilika.
Brzo vraćanje podataka je od suštinskog značaja za podizanje i ponovno pokretanje dnevnih operacija.
Postoje različiti načini da se kreiraju sigurnosne kopije važnih podataka, a izbor prave strategije čuvanja podataka i backup, uz naše stručne i profesionalne konsultacije, sa sobom donosi maksimalnu jednostavnost korišćenja i kompatibilnost na svim platformama koje koristite.

Partneri za AIGO BACKUP & RECOVERY rešenja

UPS AND AGGREGATE, PASSIVE – Komponente koje će zaokružiti priču
Za odabrana i implementirana infrastrukturna rešenja neophodno je obezbediti i prateće komponente koje će sistem učiniti stabilnim i dugovečnim. Podrška za to su svi neophodni UPS uređaji, pasiva i ostala prateća oprema.